Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Топла салата с моркови и грах

Топла салата с моркови и грах

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Топла салата с моркови и грах2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Здравословна и вкусна топла салата, която можете да сервирате като гарнитура към печени меса или риба"

Необходими Продукти

  • зелен грах - 150 г замразен
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • сол - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 с.л.наситнен (или копър)
  • чесън - по желане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грахът се сварява до готовност във вряща подсолена вода, в която сме сложили и 1 с. л. олио. Отцежда се и се оставя настрана. Ако желаете, може да ползвате консервиран грах.

Морковите и лукът се обелват и нарязват на тънки кръгчета.

В дълбок тиган се загрява олиото и се прибавят морковите, лукът и се поръсват с малко сол. Запържват се до получаването на златист цвят и омекването на продуктите.

След това в тигана се добавя отцедения от водата грах и се залива с лимоновият сок и наситнените зелении (магданоз или копър по избор). За любителите на чесъна тук е моментът да се добавят няколко скилидки пресован чесън.

Зеленчуковата салата се разбърква и се сваля от котлона. Поднася се топла.

Топлата салата с моркови и грах е много вкусна!

Ако обичаш да експериментираш в кухнята, с грах препоръчваме да опиташ нашата грах яхния, а с моркови препоръчваме тези вкусни морковени торти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: