Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Традиционна боб чорба по манастирски

Традиционна боб чорба по манастирски

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Традиционна боб чорба по манастирски
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Боб чорба по манастирски се поднася на усмихнати хора с апетит"

Необходими Продукти

  • дребен боб - 300 г
  • глава лук - 1
  • моркови - 1
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 2
  • зелени чушки - 1 бр.
  • олио - 50 мл
  • целина - 2 стръка
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва от вечерта. Изплаква се. Залива се с вода, изчаква се да кипне и водата се изхвърля. Отново се залива с 2 л вода. Добавят се лукът, нарязан на дребно, и морковът, нарязан на малки кубчета.

Вари се, докато бобът омекне.

Доматите се режат на малки кубчета, чушките се почистват от семето и се режат на дребни парченца.

Листата на джоджена, магданоза и целината се отделят и се режат на ситно, а стеблата се запазват цели и се завържват с конец.

Към сварения боб се прибавят олиото, доматите, чушките и завързаните с конец стебла на подправките, след което се овкусява със солта. Чорбата къкри на тих огън около 30 минути под капак.

В края на варенето се изваждат стеблата и се добавят нарязаните листа от пресни подправки. Боб чорбата къкри още 2-3 минути, след което се сервира боб чорба по манастирски с усмивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: