Начин на приготвяне
За тестото choux (парено тесто) загрейте водата с маслото и лъжичките захар и сол. Когато заври сипете наведнъж брашното и бъркайте интензивно 1-2 минути, докато започне да се отделя от стените на съда. Дръпнете от огъня и оставете да поизстине за 10-15 минути.
Чуквайте яйцата едно по едно към пареното тесто при интензивно бъркане. Докато не се усвои напълно едното яйце, не добавяйте следващото.
Получената лепкава смес сложете в шприц и шприцовайте еклерчета около 12-13 на брой в тавичка, покрита с хартия за печене. Оставяйте 4-5 см. разстояние между тях, защото ще бухнат.
Изпечете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минутки или до златист загар. Открехнете вратичката на фурната и ги оставете вътре за още 10-12 минути.
Докато изстинат напълно еклерите си пригответе плънката. Смесете всички продукти за нея (сушеното месо е накълцано на ситни кубчета) и намачкайте до хомогенност.
Изстиналите еклери срежете напречно през средата, без да стигате съвсем до края, и кухата сърцевина изпълнете с по лъжица-две от плънката. Захлупете с капачето и подредете в подходяща чиния.
Идеални за мезенце или вкусна следобедна закуска.
Добър апетит!