Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста със сирена

Паста със сирена

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Паста със сирена
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
21/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вие ни кажете коя е любимата ви паста, а ние ще ви кажем как се прави най-вкусният сос със сирена"

Необходими Продукти

  • талиатели - 400 г или друг вид паста
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • топено сирене - 200 г
  • моцарела - 150 г
  • сирене - 150 г бяло саламурено
  • кашкавал - 200 г
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пастата се вари в подсолена вода за 5-8 минути.

Сосът се приготвя, като сметаната се смесва със сирената. Вари се на тих огън, докато се смесят добре и се стопят.

Добавят се черния пипер и индийското орехче. Разрежда се с малко вода от варенето на пастата.

Сосът се смесва с отцедената от водата паста, разбърква се добре и се поднася с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: