Начин на приготвяне
Чери доматите се измиват и поставят в съда за печене. Отгоре се поливат със зехтин, прибавят се счуканите скилидки чесън, 1/2 чаена лъжичка черен пипер и малко сол.
След разбъркване се оформя място в центъра и в него се поставя сиренето. Отгоре сиренето се поръсва с останалата супена лъжица зехтин и малко черен пипер.
Тавата се слага във фурната и доматите се пекат на 200 градуса за около 30 минути или докато започнат да се пукат.
По средата на времето за печене, в тенджера с подсолена вода се сварява пастата според инструкциите на опаковката, като се разбърква на няколко пъти, за да не залепне. Готовата паста се отцежда (запазва се малко водата за по-късно).
Изпечените чери домати се изваждат от фурната и веднага се разбъркват с нарязаният босилек или магданоз.
С помощта на голяма лъжица се притискат заедно със сиренето и разбъркват.
Към тях се прибавя отцедената паста и малко от водата, в която е вряла.
Пастата се разбърква за да полепне по нея от получения сос и по желание се прибавя още малко нарязан свеж босилек. Сервира се още докато е топла.
Лесната паста със сирене е готова.
Коментари