Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Соленки със сирена и маслинова паста

Соленки със сирена и маслинова паста

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Соленки със сирена и маслинова паста
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
29/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
50
"Лесни соленки със сирена и маслинова паста - хрупваме по една всеки път, щом минем покрай тях"

Необходими Продукти

  • сирене - 300 г различни видове
  • извара - 50 г
  • кисело мляко - 100 г цедено
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л.
  • маслинова паста - 2 с.л.
  • олио - 150 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чубрица
  • риган
  • черен пипер - на вкус
  • брашно - около 700 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа, подходяща за замесване на тесто, сложете цеденото кисело мляко. Добавете содата и оцета. Разбъркайте добре с лъжица.

Спокойно можете да приготвите тези вкусни бързи соленки с каквито сирена разполагате вкъщи. Аз използвах остатъчни в хладилника - краве, овче, фета. Настържете сирената на ренде и ги добавете в купата.

Прибавете изварата, маслиновата паста, олиото, солта и подправките. Аз използвах чубрица, риган, копър и черен пипер, но вие можете да сложите каквито предпочитате.

Разбъркайте хубаво всичко и започнете да слагате поетапно пресятото брашно. Докато е възможно, бъркайте с лъжица, след това на ръка замесете меко тесто за соленки.

Посипете плота с брашно и разточете тестото на лист с дебелина 0, 5 см. С чашка нарежете тестото на кръгчета и нареждайте в предварително намазнена и набрашнена тава.

Печете соленките със сирене в предварително загрята на 210 градуса фурна до порозовяване.

Соленките със сирена и маслинова паста са много вкусни както топлички за закуска, така и студени с чаша от любимо вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: