Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Най-вкусните патладжани с кайма

Най-вкусните патладжани с кайма

TanyaTanya
Новак
14
Най-вкусните патладжани с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Има ли по-вкусен начин за приготвяне на патладжани, защото ние не се сещаме"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр. (по - големи )
  • кайма - 500 г
  • домати - 4 средни (или доматен сок )
  • моркови - 2 средни
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 5 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се издълбават възможно най-дълбоко, без да се нарушава обелката.

Издълбаният патладжан и сърцевината се накисват в солена вода за 30 минути.

Издълбаното от патладжана се нарязва на малки парченца. Лукът, морковите и чесънът също се нарязват на дребно и се запържват в олио, когато са готови към тях се добавя каймата.

След като каймата е запържена се слагат патладжаните. Оставят се на котлона докато се сготвят почти напълно.

Когато са готови се добавят доматите, които предварително сме пасирали, подправяме със сол и черен пипер.

Щом доматите са готови (което се случва след около 5-10 минути), сместа се маха от котлона.

Пълнените патладжани се нареждат с тава и се пекат на 190-200 градуса за около 35-40 минути.

Най-вкусните патладжани с кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: