Начин на приготвяне
Патладжаните се издълбават възможно най-дълбоко, без да се нарушава обелката.
Издълбаният патладжан и сърцевината се накисват в солена вода за 30 минути.
Издълбаното от патладжана се нарязва на малки парченца. Лукът, морковите и чесънът също се нарязват на дребно и се запържват в олио, когато са готови към тях се добавя каймата.
След като каймата е запържена се слагат патладжаните. Оставят се на котлона докато се сготвят почти напълно.
Когато са готови се добавят доматите, които предварително сме пасирали, подправяме със сол и черен пипер.
Щом доматите са готови (което се случва след около 5-10 минути), сместа се маха от котлона.
Пълнените патладжани се нареждат с тава и се пекат на 190-200 градуса за около 35-40 минути.
Най-вкусните патладжани с кайма са готови.