Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Най-вкусните скариди

Най-вкусните скариди

Най-вкусните скариди
Снимка: Мария Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Украсяваме с резенче лимон най-вкусните скариди и ги поднасяме с чаша бяло"

Необходими Продукти

  • скариди - 100 г полуготови
  • рулца от раци - 8 бр.
  • зелен лук - 1стрък
  • чесън - 2 скилидки
  • хималайска сол - на вкус
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • орехово олио - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • лимон - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В загрят тиган с ореховото олио слагаме чесъна и рулцата от раци и ги пържим.

По време на пържене и бъркане рулцата от раци започват да се разпадат на отделни лентички.

След като станат рулцата на лентички, към тях добавяме ситно нарязания лук.

Добавяме скаридите, на които предварително сме махнали мустачките и очите.

Овкусяваме с черен пипер, червен пипер и хималайската сол на вкус.

Разбъркваме и запържваме няколко минути.

Преди поднасяне на скаридите на тиган овкусяваме с лимоновия сок.

Украсяваме с резенче лимон най-вкусните скариди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: