Начин на приготвяне
Пресейте брашното в купа, сложете сол и захар, направете кладенче, сипете водата и маята. Започнете да замесвате тесто-гладко, хомогенно и еластично.
Направете го на топка и покрийте с домакинско фолио, оставете да почине 30 мин.
Втасалото тесто разделете на около 8 части, всяка оформете на малка топка, след което ги разточете на кора с диаметър 10-12 см.
Загрейте грил тиган или скара и сложете всяка кора, като ги запечете за няколко минути от двете страни.
Пърленките се консумират топли.
Най-вкусните пърленки са готови.
Забележки: Тестото може да замразите във фризер и да използвате когато ви потрябва, като го размразите на стайна температура и оставите да втаса отново.
Изключително хубаво и меко, много подходящо и за направа на блатове за пица.
Източник на рецептата: Дона Златкова
Коментари