Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с червено вино

Шоколадов кекс с червено вино

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Шоколадов кекс с червено вино
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Наздраве с този страхотен шоколадов кекс"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • захар - 180 г
  • краве масло - 180 г
  • нишесте - 70 г
  • какао - 50 г
  • яйца - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • червено вино - 130 мл
  • вишни - 150 г сиропирани
  • канела - 1 ч.л. равна
  • за шоколадовата глазура
  • шоколад - 50 г черен
  • сметана - 3 с.л. течна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло, добавете захарта и разбийте до гладкост с миксер.

Прибавете 1 по 1 яйцата, все така разбивайки с миксер.

В купа пресейте брашното с какаото, бакпулвера, канелата, нишестето и щипка сол.

Излейте на струйка червеното вино в маслено-яйчената смес и прибавете на порции сухата.

Последно прибавете вишните разбърквайки внимателно.

Намаслете и набрашнете кръгла форма за кекс. Изсипете сместа за кекса с виното.

Изпечете какаовия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Внимавайте да не препечете кейка, за да не стане сух.

Извадете формата от фурната, изчакайте 5 мин и обърнете върху решетка. Охладете.

В малка тенджерка начупете шоколада, добавете сметаната и разтопете на водна баня. Полейте кекса с приготвената шоколадова глазура.

Украсете шоколадовия кекс с червено вино по ваш вкус, поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Благодаря сърдечно!
11.03.2020 10:35
1
Алекс _Ив
Алекс _Ив
Страхотен кекс! Браво!
09.03.2020 12:56