Начин на приготвяне
В купа сложете омекналото на стайна температура краве масло, добавете захарта и разбийте до гладкост с миксер.
Прибавете 1 по 1 яйцата, все така разбивайки с миксер.
В купа пресейте брашното с какаото, бакпулвера, канелата, нишестето и щипка сол.
Излейте на струйка червеното вино в маслено-яйчената смес и прибавете на порции сухата.
Последно прибавете вишните разбърквайки внимателно.
Намаслете и набрашнете кръгла форма за кекс. Изсипете сместа за кекса с виното.
Изпечете какаовия сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.
Внимавайте да не препечете кейка, за да не стане сух.
Извадете формата от фурната, изчакайте 5 мин и обърнете върху решетка. Охладете.
В малка тенджерка начупете шоколада, добавете сметаната и разтопете на водна баня. Полейте кекса с приготвената шоколадова глазура.
Украсете шоколадовия кекс с червено вино по ваш вкус, поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Коментари