Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Яхнията от зелен фасул на мама

Яхнията от зелен фасул на мама

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Яхнията от зелен фасул на мама
Снимка: Яница Николова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Богати са онези, които могат да предадат на децата си не само имущество, но и спомени, традиции и семейни рецепти"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 бр., консерва
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в тенджера заедно с чесънът и морковите, нарязани на ситно.

Когато омекнат, се прибавят зеленият фасул и червеният пипер, като се бърка. Долива се вода, колкото да покрие и се оставя на слаб котлон.

После се овкусява на сол и пипер. След около 15-20 минути се прибавят доматите.

Накрая се разбърква брашното и се добавя малко вода към яхнията. Прибавя се магданоз и чубрица.

Яхнията от зелен фасул на мама е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: