Класически понички с крем Ванилия

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4684001904
24/07/2018
"На въпроса колко понички с крем ванилия можем да изядем, ще отговорим кратко и ясно - всичките "
Приготвяне60 мин.
Готвене50 мин.
Общо110 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 591
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко и еластично тесто за понички от изброените съставки. Оставя се да втаса около 1 час, докато удвои обема си.

После се разточва на кора с дебелина 0.8 см и с кръгла форма се изрязват кръгове.

Втасват около 20 минути и поничките се пържат от двете страни до златисто.

Отцеждат се на хартия, после се пълнят с крем.

За крема в купичка се разбъркват яйцето, брашното, захарта и половината от млякото. Другото мляко се поставя на котлона в подходящ съд и се прибавя бавно от яйчената смес, като се бърка постоянно до сгъстяване.

Накрая се слага маслото и ванилията. За да е шоколадов крем, прибавете няколко лъжици течен шоколад, както в моя случай.

След като се напълнят с шприц, класическите понички с крем се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар