Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Понички»Класически понички с крем Ванилия

Класически понички с крем Ванилия

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Класически понички с крем Ванилия
Снимка: Яница Николова
1 / 2
24/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
"На въпроса колко понички с крем ванилия можем да изядем, ще отговорим кратко и ясно - всичките"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • прясна мая - 20 г
  • захар - 2 с.л.
  • брашно - 30 с.л. пресято
  • лимони - 1 бр., настъргана кора
  • олио - за пържене
  • Крем
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч., топло
  • масло - 1 с.л.
  • ванилия - 2 - 3 прахчета
  • брашно - 1/4 ч.ч., пресято
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • течен шоколад - няколко лъжици, по желание за шоколадов крем
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко и еластично тесто за понички от изброените съставки. Оставя се да втаса около 1 час, докато удвои обема си.

После се разточва на кора с дебелина 0.8 см и с кръгла форма се изрязват кръгове.

Втасват около 20 минути и поничките се пържат от двете страни до златисто.

Отцеждат се на хартия, после се пълнят с крем.

За крема в купичка се разбъркват яйцето, брашното, захарта и половината от млякото. Другото мляко се поставя на котлона в подходящ съд и се прибавя бавно от яйчената смес, като се бърка постоянно до сгъстяване.

Накрая се слага маслото и ванилията. За да е шоколадов крем, прибавете няколко лъжици течен шоколад, както в моя случай.

След като се напълнят с шприц, класическите понички с крем се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: