Начин на приготвяне
Замесва се меко и еластично тесто за понички от изброените съставки. Оставя се да втаса около 1 час, докато удвои обема си.
После се разточва на кора с дебелина 0.8 см и с кръгла форма се изрязват кръгове.
Втасват около 20 минути и поничките се пържат от двете страни до златисто.
Отцеждат се на хартия, после се пълнят с крем.
За крема в купичка се разбъркват яйцето, брашното, захарта и половината от млякото. Другото мляко се поставя на котлона в подходящ съд и се прибавя бавно от яйчената смес, като се бърка постоянно до сгъстяване.
Накрая се слага маслото и ванилията. За да е шоколадов крем, прибавете няколко лъжици течен шоколад, както в моя случай.
След като се напълнят с шприц, класическите понички с крем се поръсват с пудра захар.