Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кекс-торта с праскови

Кекс-торта с праскови

Кекс-торта с праскови
Снимка: Цветанка Цветанова
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Ако на въпроса Кекс ли предпочитате или торта, отговорът е да - ще се влюбите в тази уникална кекс торта с праскови"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 200 г
  • ванилия - 2
  • бакпулвер - 1
  • за пълнежа
  • сметана - 250 мл
  • захар - 50 г
  • праскови - 4
  • глазура
  • глазура - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 50 г
  • олио - 10 мл
  • праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се стърготините. Прибавя се брашното с бакпулвера и ванилията.

Пече се на 170°C в кексова форма до изпичане.

След охлаждане се разрязва на две.

Сметаната със захарта се разбиват до твърдост. Добавят се прасковите, нарязани на ситно. Обърква се добре.

Блатът се сиропира с компот от праскови.

Слага се сметаната с плодовете.

Отгоре се поставя другият блат.

Глазурата се разтапя на водна баня с млякото захарта и олиото.

Блатът се полива с глазурата и се декорира с резенчета праскови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: