Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Плодова торта с праскови и череши

Плодова торта с праскови и череши

Borislava DimitrovaBorislava Dimitrova
Помощник Готвач
1424552491
Плодова торта с праскови и череши
Снимка: Borislava Dimitrova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Семпла, но много вкусна торта с пресни плодове"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • заквасена сметана - 500 г
  • крема сирене - 200 г българско
  • захар - 3 с.л.
  • плодове - праскови, череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите трябва да са на стайна температура. Разбиваме яйцата със захарта на сняг.

Добавяме бавно олиото и брашното, за да не спадне. Така блата изпичаме върху хартия за печене. Може да го разделим на две части.

Крема приготвяме от крема сиренето и заквасената сметана, като леко овкусяваме с малко захар на вкус.

Плодовете режем на парчета. Време е да сглобим тортата.

Подреждаме единия блат. Върху него праскови и от крема. Пак слагаме блат, праскови и крем. Отгоре нареждаме за украса праскови.

Аз имах малко череши и добавих и тях към плодовата торта.

Плодовата торта с праскови и череши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: