Домашен Шоколадов Сладолед

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
996
8k
3k
3k
1
25/07/2018
"По дяволите всички диети - наистина трябва да опитате този неповторим домашен сладолед "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 542
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадов Крем

Начин на приготвяне

В купа се излива млякото - 250 мл. Над него през голяма цедка се пресява какаото. Разбърква се с шпатула или телена бъркалка. Поставя се на водна баня и се прибавят шоколадовите парчета. Разбърква се, докато се разтопят.

Сваля се от котлона, оставя се настрана.

Жълтъците се разбиват със захарта до тежък и гъст крем, който трябва да пада от бъркалките на панделки. Прибавя се 200 мл прясно мляко при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка.

Купата се поставя на водна баня и се прибавя шоколадът. Разбърква се през цялото време, докато достигне 40 градуса.

Сваля се от котлона и се изсипва в кейкова форма 22/25 на 12 см.

Замразява се във фризер за 12 часа.

При поднасяне се добавят ядки по избор, плодов сос или към парче хубав кейк.

Много добре си кореспондира с парче свеж пъпеш.

Източник: Saporito-tv.

Крайно семпъл откъм продкти сладолед, но неочаквано се получи разкошен с наситен шоколадов вкус.

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар