Начин на приготвяне
В купа се излива млякото - 250 мл. Над него през голяма цедка се пресява какаото. Разбърква се с шпатула или телена бъркалка. Поставя се на водна баня и се прибавят шоколадовите парчета. Разбърква се, докато се разтопят.
Сваля се от котлона, оставя се настрана.
Жълтъците се разбиват със захарта до тежък и гъст крем, който трябва да пада от бъркалките на панделки. Прибавя се 200 мл прясно мляко при непрекъснато разбъркване с телена бъркалка.
Купата се поставя на водна баня и се прибавя шоколадът. Разбърква се през цялото време, докато достигне 40 градуса.
Сваля се от котлона и се изсипва в кейкова форма 22/25 на 12 см.
Замразява се във фризер за 12 часа.
При поднасяне се добавят ядки по избор, плодов сос или към парче хубав кейк.
Много добре си кореспондира с парче свеж пъпеш.
Източник: Saporito-tv.
Крайно семпъл откъм продкти сладолед, но неочаквано се получи разкошен с наситен шоколадов вкус.