Начин на приготвяне
Картофите се сваряват до готовност, обелват се и двата се нарязват на четвъртинки, а останалите - на едри парчета.
Каймата се омесва с подправките. Разделя се на 8 равни части. Всяка се оформя на плоска питка върху прозрачно фолио, поставя се резен сварен картоф и краищата се събират.Така се оформят всички рулца.
В тавичка сипваме буркан готов домашен доматен сос, ако нямате, си пригответе по ваша рецепта.
Върху соса се нареждат рулцата от кайма, а в празното пространство се нареждат парчета картофи.
Поръсваме с 2 с.л. олио, чубрица и печем в загрята фурна 200°C за 30 минути. Изважда се тавата и поръсваме с настърган кашкавал, връща се във фурната да се запече за още 10 минути.
Сервираме порция от 2 руладини със сос и парченца картофи с люти чушки и салата.
Вкусотия! Ще си оближете пръстите.
Пълнените рулца с картофи в доматен сос са готови.