Свински Гулаш с Гъби

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Свински Гулаш с Гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Решихме да разнообразим малко класическия гулаш и импровизирахме - резултатът е вълшебно вкусен"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 - 500 г, от врат
  • олио - 2 с.л.
  • пилешки бульон - 200 мл
  • домати - 400 г обелени и нарязани на кубчета
  • лук - 1 глава
  • пушен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1/2 ч.л.
  • печурки - 150 г
  • сметана - 100 мл готварска
  • талиатели - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на големи кубчета, а лука - на тънки полумесеци.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерена температура и запържете свинските парченца за около 10 мин, като разбърквате. Добавете лука и гответе още около 5 мин.

Прибавете двата вида червен пипер, черния пипер и сол и пържете около 5 мин. Добавете доматите, пилешкия бульон и захарта.

Загрейте фурната на 180°C. Разбъркайте хубаво и изсипете ястието в подходяща тава. Завийте тавата с фолио или използвайте капак, ако има.

Сложете ястието в загрятата фурна и гответе около 40 мин. Нарежете гъбите на полумесеци. При готовност на ястието прибавете ги и разбъркайте.

Върнете тавата за още около 20 мин във фурната без капак.

Към края на готвенето сипете от сметаната на различни места в тавата, като съвсем леко разбъркате и върнете гулаша във фурната.

Сервирайте с талиатели или гарнитура по желание.

Свинският Гулаш с Гъби е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: