Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Гулаш»Гулаш с патешко месо, гъби и сметана

Гулаш с патешко месо, гъби и сметана

Evelina KuzmanovaEvelina Kuzmanova
Новак
81435
Гулаш с патешко месо, гъби и сметана
Снимка: Evelina Kuzmanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Много иновативен прочит на класическия вариант, но с патешки гърди и ... няма да ви издадем всичко"

Необходими Продукти

  • патешки гърди - 800 г
  • лук - 3 глави
  • гъби - 500 г
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 500 мл пилешки
  • бяло вино - 200 мл
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • сметана - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните на кубчета патешки гърди запържваме в разтопеното вече масло.

Прибавяме към тях ситно нарязания лук и чесън. Запържваме до златисто. Слагаме изчистените и нарязани на филийки гъби.

След като гъбите са доведени до готовност прибавяме брашното. Запържваме за кратко и слагаме пилешкия бульон, сметаната и виното.

Оставяме така до кипване и отстраняваме от огъня.

Да Ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария Ботева
Мария Ботева
Предполагам сметаната се слага накрая?
04.04.2022 16:32
1