Начин на приготвяне
Картофите, лукът, тиквата и морковът се режат на средно големи парчета.
Поставят се в тенджера и към тях се добавя доматът, обелен и разполовен, карфиолът, накъсан на малки розички, и скилидката чесън цяла или разполовена. Накрая се пускат цели стръковете магданоз.
Зеленчуците се заливат със 700 мл вода, 1 с.л. сол и се варят (задушават) под капак 25 минути.
Слага се маслото на кубчета, налива се зехтинът и се пасира до гладка консистенция. По желание може да се разреди с още малко водичка.
Зеленчуковата супа се овкусява с черен пипер и още сол, колкото е необходимо, и се поднася гореща в компания с хрупкави крутони или крекери.
Добър апетит!
Разкошната здравословна кремсупичка е готова.