Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Пилешки дробчета по правешки

Пилешки дробчета по правешки

Пилешки дробчета по правешки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"А едно време какви вкусни пилешки дробчета по правешки имаше - по тази рецепта ги правеха"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг.
  • кисели краставички - 2 - 3 бр.
  • масло - 100 г
  • сол
  • мариновани гъби - 250 г
  • кашкавал - 150 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета, измийте ги и ги подсушете.

Нарежете маслото на парченца и го сложете в тавичка за печене.

Запечете пилешките дробчета във фурна на 180 градуса до полуготовност.

Извадете дробчетата от фурната, добавете маринованите гъби и нарязаните на тънки пръчици кисели краставички. Върнете тавата във фурната и допечете още 7-8 минути.

Преди готовност поръсете с обилно настърган кашкавал, допечете до разтопяването му.

Овкусете със сол и черен пипер.

Поднесете с лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станимир Генев
Станимир Генев
Стана идеално лесно бързо и вкусно , само дето го пекох доста повече от 25 минути някъде около час го правих със запичането накрая !!
17.01.2019 18:07