Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с моцарела

Пълнен лук с моцарела

Пълнен лук с моцарела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Имате точно 40 минути да приготвите перфектното бирено мезе и времето започва да тече точно сега"

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 глави
  • моцарела
  • За панировката
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, измийте и нарежете на широки колелца. Извадете първото и третото колело, а после второто с четвъртото. Трябва да се групират през едно, за да има място за кашкавала, който ще сложим в средата.

Моцарелата нарежете на ленти, широки колкото лука.

Вземате първото колело, а вътре в него слагате третото. Между тях уплътнете с лентите кашкавал. Подредете в тавичка всички колелца и оставете за кратко във фризера да стигне.

Разбийте яйцата с тел. В две чинийки сложете брашното и галетата по отделно.

Извадете лука от фризера. Потопете първо в брашното, после в яйцето, галета, яйце и отново в галета.

Изпържете пълнения лук в много и силно загрята мазнина.

Пълненият лук с моцарела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: