Начин на приготвяне
Бутертестото се разстила и се реже на 16 триъгълни парчета. По дължина се разрязва през средата, а след това ширината на четири равни части. Всеки получен правоъгълник се разрязва по диагонал, така че да се получат триъгълници.
От шунковия салам се отрязват 8 кръгчета с дебелина 1 см и се разрязват на половина. Всяко парче ементал се разрязва на 4 квадратчета. В широката част на бутертестото се слагат по парче салам и парче ементал. Завива се, като крайчето трябва да завърши в средата. Получава се форма на кифличка.
Подготвя се тавичка, застлана с хартия за печене и се намазва с мазнина. Готовите бутерки се нареждат в тавичката на достатъчно разстояние, защото при печене бутертестото се надува.
Жълтъкът се разбива с малко олио и малко вода. Бутерките се намазват с разбития жълтък. По желание може да се поръсят със сусам.
Пекат се до готовност, до розово-златист загар.
Бърза, лесна и вкусна закуска.