Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Бутерки»Бутерки с шунков салам и ементал

Бутерки с шунков салам и ементал

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Бутерки с шунков салам и ементал3 / 3
30/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 голям пакет
  • шунков салам - 8 парчета с дебелина 1 см.
  • eментал - 4 парчета
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутертестото се разстила и се реже на 16 триъгълни парчета. По дължина се разрязва през средата, а след това ширината на четири равни части. Всеки получен правоъгълник се разрязва по диагонал, така че да се получат триъгълници.

От шунковия салам се отрязват 8 кръгчета с дебелина 1 см и се разрязват на половина. Всяко парче ементал се разрязва на 4 квадратчета. В широката част на бутертестото се слагат по парче салам и парче ементал. Завива се, като крайчето трябва да завърши в средата. Получава се форма на кифличка.

Подготвя се тавичка, застлана с хартия за печене и се намазва с мазнина. Готовите бутерки се нареждат в тавичката на достатъчно разстояние, защото при печене бутертестото се надува.

Жълтъкът се разбива с малко олио и малко вода. Бутерките се намазват с разбития жълтък. По желание може да се поръсят със сусам.

Пекат се до готовност, до розово-златист загар.

Бърза, лесна и вкусна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: