Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пълнено пиле с ементал и зеленчуци

Пълнено пиле с ементал и зеленчуци

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Пълнено пиле с ементал и зеленчуци
Снимка: AneliaStefanova
1 / 5
16/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"И това, ако не е вечеря за шампиони - пълнено пиле с куп любими зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • зеленчуци - 400 г замразени микс
  • ементал - 300 г
  • крема сирене - 100 г
  • краве масло - 75 г
  • лук - 1 глава
  • зелен чесън - 1 стрък
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • копър - 3 стръкчета
  • дафинов лист - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно обезкостяваме пилето, като го срязваме по гръбнака, така че след като отстраним всички кости, да се получи една огромна пилешка пържола.

Покриваме месото със стреч фолио и начукваме с чук за пържоли.

Разтопяваме половината масло и към него добавяме черен пипер, червен пипер, риган и сол. С полученото ароматно масло мажем пилето, поливаме със соев сос и върху маслото намазваме с крема сирене.

Поставяме месото във форма за хляб или терин, която предварително сме покрили с алуминиево фолио. Подреждаме 8 филийки ементал.

Замразените зеленчуци, наситнените лук, чесън и копър слагаме в тиган с малко вода, когато водата изври, добавяме останалото масло и задушаваме за пет минути.

Изсипваме зеленчуците върху месото и отново нареждаме сирене ементал.

Прегъваме висящите краища на пилето, така че да затворим плънката в средата.

Поливаме пълненото пиле с олио и покриваме с алуминиево фолио.

Печем във фурна на 180 градуса около 1 час, покрито с фолио.

След това развиваме фолиото, за да се запече пълненото пиле с ементал и зеленчуци, ако желаем, подреждаме отгоре ементал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: