Пилешки крила със зелен фасул на фурна

01/08/2018
"Такива са селските гозби - лесни за приготвяне, с обикновени продукти и същевременно тоооолкова вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 181
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се измиват и подсушават. Поръсваме със сол и черен пипер. В тенджера се разтопява масло с олио на умерен огън.

Запържват се крилата от двете страни, докато побелее месото. Готовия доматен сос сипваме в тава на дъното, отгоре се нареждат крилата.

В същата мазнина се запържва ситно нарязан лук с малко сол. Сипва се чаша вода и прибавяме замразен фасул.

Разбърква се докато се отпусне, овкусява се с подправки и сипваме между крилата, като се разбърква с лъжица да се смеси с доматения сос.

Поръсва се с чубрица, крилата поръсваме с щипка червен пипер и печем в загрята фурна 180 градуса докато остане на мазнина и готовност на пилешките крилца.

Сервираме с чаша вино и стрък мащерка. Вкусотия!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар