Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки крила със зелен фасул на фурна

Пилешки крила със зелен фасул на фурна

Пилешки крила със зелен фасул на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Такива са селските гозби - лесни за приготвяне, с обикновени продукти и същевременно тоооолкова вкусни"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 570 г
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • олио - 1 с л
  • доматен сос - 250 г
  • вода - 150 - 180 мл
  • чубрица
  • зелен фасул - замразен
  • сол - на вкус
  • мащерка - прясна
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се измиват и подсушават. Поръсваме със сол и черен пипер. В тенджера се разтопява масло с олио на умерен огън.

Запържват се крилата от двете страни, докато побелее месото. Готовия доматен сос сипваме в тава на дъното, отгоре се нареждат крилата.

В същата мазнина се запържва ситно нарязан лук с малко сол. Сипва се чаша вода и прибавяме замразен фасул.

Разбърква се докато се отпусне, овкусява се с подправки и сипваме между крилата, като се разбърква с лъжица да се смеси с доматения сос.

Поръсва се с чубрица, крилата поръсваме с щипка червен пипер и печем в загрята фурна 180 градуса докато остане на мазнина и готовност на пилешките крилца.

Сервираме с чаша вино и стрък мащерка. Вкусотия!

Пилешките крила със зелен фасул на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: