Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцето, 250 мл от прясното мляко и брашното. Добавя се 1 ч.л. сол. Тиганът се намазва с малко олио и се нагрява.
Сипва се 1 черпак от сместа и се разнася добре по цялото дъно на тигана. Когато палачинката е готова се обръща от другата страна. След като придобие златист цвят - палачинката е готова.
Маже се с масълце още топла. Тиганът се маже отново с малко олио и се сипва следващата палачинка. Така докато свърши сместа. Стават около 6 палачинки.
Тиквичката и морковът се обелват, измиват и нарязват на малки кубченца. Лукът се изчиства и нарязва на ситно.
След като палачинките са готови в същия тиган се слага още малко мазнина и се слагат всички зеленчуци да се запържат. Когато леко се запържат се добавя захарта. Добавя се около 1 ч.ч. вода, лъжичка по лъжичка, за да се задушат зеленчуците. Разбърква се добре.
Когато зеленчуците омекнат се добавя каймата. При непрекъснато бъркане, се запържва и каймата. Когато плънката е готова се овкусява със сол и черен пипер. Плънката се сипва в чинийка.
В мазнинката от плънката се слагат останалото мляко и сиренето. Хубаво е ако сиренето може да се разтопи и стане на сосче. Плънката се разпределя в палачинките. Солените палачинки се навиват.
Заливат се със соса от сирене.
Солените палачинки с тиквички и кайма са готови.