Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Солени палачинки с тиквички и кайма

Солени палачинки с тиквички и кайма

Солени палачинки с тиквички и кайма
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Не казваме, че с конфитюр са зле, казваме, че с кайма и сос от сирене са невероятно вкусни"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 300 мл.
  • брашно - 4 с.л.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • кайма - 1 пакет
  • лук - 1 глава
  • сирене - 100 г
  • вода
  • захар - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцето, 250 мл от прясното мляко и брашното. Добавя се 1 ч.л. сол. Тиганът се намазва с малко олио и се нагрява.

Сипва се 1 черпак от сместа и се разнася добре по цялото дъно на тигана. Когато палачинката е готова се обръща от другата страна. След като придобие златист цвят - палачинката е готова.

Маже се с масълце още топла. Тиганът се маже отново с малко олио и се сипва следващата палачинка. Така докато свърши сместа. Стават около 6 палачинки.

Тиквичката и морковът се обелват, измиват и нарязват на малки кубченца. Лукът се изчиства и нарязва на ситно.

След като палачинките са готови в същия тиган се слага още малко мазнина и се слагат всички зеленчуци да се запържат. Когато леко се запържат се добавя захарта. Добавя се около 1 ч.ч. вода, лъжичка по лъжичка, за да се задушат зеленчуците. Разбърква се добре.

Когато зеленчуците омекнат се добавя каймата. При непрекъснато бъркане, се запържва и каймата. Когато плънката е готова се овкусява със сол и черен пипер. Плънката се сипва в чинийка.

В мазнинката от плънката се слагат останалото мляко и сиренето. Хубаво е ако сиренето може да се разтопи и стане на сосче. Плънката се разпределя в палачинките. Солените палачинки се навиват.

Заливат се със соса от сирене.

Солените палачинки с тиквички и кайма са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: