Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Медена Торта с Цедено Кисело Мляко

Медена Торта с Цедено Кисело Мляко

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Медена Торта с Цедено Кисело Мляко
Снимка: Нина Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Подберете плодове според сезона и пригответе лесно тази вкусна медена торта с цедено кисело мляко"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • захар - 300 г
  • мед - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 2 чаени лъжички
  • цедено кисело мляко - 500 г
  • лимони - 1 бр.
  • мед - сироп от сладко или захарен сироп за сиропиране
  • плодове - за украса на тортата по ваше желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбийте яйцата с миксер.

Прибавете половината захар (150 грама) към разбитите яйца и разбийте отново с миксера, докато станат на пяна. След това бавно сипете брашното и разбърквайте непрекъснато.

В тенджера на котлона сложете меда и другата половина от захарта. Когато се разтопят прибавете и содата и разбъркайте добре.

Получената смес изсипете в дълбоката купа при брашното и яйцата и разбъркайте до получаване на еднородна смес.

Замесете тестото и го разделете на 3 равни части. Всяка от тях разточете и изпечете всеки блат на 220 градуса.

Подредете блатовете като по желание можете първо да ги сиропирате.

Намажете тънък слой цедено кисело мляко между всеки блат и отгоре покрийте тортата с плътен пласт от изцедено кисело мляко.

По желание украсете медената торта с плодове според сезона.

Медената Торта с Цедено Кисело Мляко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: