Начин на приготвяне
В дълбока купа разбийте яйцата с миксер.
Прибавете половината захар (150 грама) към разбитите яйца и разбийте отново с миксера, докато станат на пяна. След това бавно сипете брашното и разбърквайте непрекъснато.
В тенджера на котлона сложете меда и другата половина от захарта. Когато се разтопят прибавете и содата и разбъркайте добре.
Получената смес изсипете в дълбоката купа при брашното и яйцата и разбъркайте до получаване на еднородна смес.
Замесете тестото и го разделете на 3 равни части. Всяка от тях разточете и изпечете всеки блат на 220 градуса.
Подредете блатовете като по желание можете първо да ги сиропирате.
Намажете тънък слой цедено кисело мляко между всеки блат и отгоре покрийте тортата с плътен пласт от изцедено кисело мляко.
По желание украсете медената торта с плодове според сезона.
Медената Торта с Цедено Кисело Мляко е готова.