Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Цедено кисело мляко в зехтин

Цедено кисело мляко в зехтин

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Цедено кисело мляко в зехтин1 / 2
20/07/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 750 г овче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • люти чушки - 2 ч.л. сушени
  • розмарин - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • зехтин - 300 мл
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намокрете марля. Овкусете млякото със солта и сложете в марлята, завържете и сложете да виси, за да може да се отцежда.

Стерилизирайте 450 г буркан. Смесете заедно лютите чушки с останалите подправки.

Извадете отцеденето мляко и оформете с ръка топчета, които започват да се редят на слоеве в буркана, като между всеки слой се слагат подправки. Сипете отгоре зехтина и съхранявайте в хладилник до 3 седмици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: