Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Червена салата с цедено кисело мляко

Червена салата с цедено кисело мляко

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Червена салата с цедено кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 400 г
  • червено зеле - 400 г
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • кисело мляко - 2 кофички
  • зехтин - 1 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 2 скилидки /по желние/
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се поставя в тензух, за да се отцеди. Ако не искате да губите време, можете да ползвате и купешко цедено мляко.

Червеното зеле се почиства и реже на ивички. Оставя се настрана за час. Цвеклото се обелва и настъргва. В купа се смесват нарязаният зарзават и скълцаните зелении.

Добавя се изцеденото кисело мляко и салатата се овкусява с лимонов сок, счукан чесън, зехтин, сол и черен пипер. Разбърква се и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: