Начин на приготвяне
Пресяваме брашното със сито. Предварително си отмерваме 2 ½ ч.ч. Слагаме брашното в купа. Към брашното слагаме солта и бакпулвера и разбъркваме добре. Вътре прибавяме изварата, олиото, захарта, прясното мляко. За аромат слагаме и 1 капсулка ванилия.
С ръка замесваме меко тесто. То е много меко на пипане, пухкаво и леко мазно. Нарязваме на много малки кубченца един бял шоколад.
Прибавяме нарязания шоколад към сместа и пак замесваме с ръка. Използвала съм бял шоколад, който при печене си запазва формата, усеща се, леко маслен е и ароматен, не се разтапя напълно.
Трябва всичко да си поеме. Част от шоколада влиза вътре, друга част е отгоре. Слагаме в тавата на фурната хартия за печене.
Със супена лъжица загребвам с връх от сместа и нареждам на разстояние една от друга малки купчинки.
В купичка разбивам яйцето с виличка и с него намазвам с четка бисквитките.
Печем бисквитките в загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин. От тестото стават 37 бр. бисквитки.
Вадим ги и оставяме да се охладят. Да ви е сладко!