Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с извара и тъмен шоколад

Сладкиш с извара и тъмен шоколад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сладкиш с извара и тъмен шоколад
Снимка: Марияна
1 / 3
29/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • извара - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • захар - 1 ч.ч. с връх
  • коняк - 1 с.л.
  • тъмен шоколад - 80 г
  • масло - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме брашното и бакпулвера в купа.

Пресяваме брашното и бакпулвера със сито, за да е гладко и да няма бучици. В друга купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме с миксера много добре.

После прибавяме количеството извара, 1 с.л. коняк за аромат и 3 с.л. масло и продължаваме да разбиваме. Постепенно прибавяме брашното към кашата и разбиваме до гъста и гладка каша.

Нарязваме 1 тъмен шоколад на кубченца с остър нож. Прибавяме шоколада към сместа и объркваме с лъжица много добре.

Намазваме с масло тавичка и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме.

Печем на 170°C до готовност. Вадим от фурната и поставяме в чиния.

Режем сладкиша на триъгълници.

Хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: