Капучино фредо

Капучино фредо

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
297
2k
689
601
03/08/2018
"Навлизаме в нови дълбини в магията на кафето с това капучино фредо - каним и вас"
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 379
  • Преглеждания за месеца84
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарният сироп се приготвя предварително, защото трябва да изстине. Приготвя се 1:1. В железен съд се слагат 1 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода.

Оставя се на котлона, докато захарта се разтопи. Оставя се да се охлади. Това количество захарен сироп ще стигне за още много капучина, цитронади.

Чаша се пълни с лед. Пуска се двойно кафе. В шейкър се слагат 3 ледчета. Кафето се сипва в шейкъра. (тук по желание се добавя захарния сироп).

С помощта на миксер за фрапе се разбърква докато се изстуди.

Студеното кафе се сипва в чашата с леда. Отново в шейкъра се слагат 2 ледчета и млякото. С миксра се разбива добре, докато млякото стане на пяна. Добавя се към кафето. Сервира се със сламка.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар