Начин на приготвяне
В блендер или мелничка за кафе се смила кафявата захар. Към нея се добавят ябълковите кори и сливите на парченца и също се смилат, но на по-едричко.
Към тази смес се сипва корнфлейксът натрошен, овесените трици, овесените ядки, чията или сусама и сиропа от агаве.
Прехвърля се в тенджерка, добавя се ваниловата захар и се загрява за 3 минутки на умерен огън при непрестанно бъркане. Охлажда се и се смесва със леко разбитите белтъци.
Фурната се загрява до 180 градуса и сместа се изсипва и заглажда в тавичка покрита с хартия за печене. Правят се прорези като по този начин се маркират барчетата във форма желана от вас. Класическата такава е правоъгълничета с размер 9/3 см.
Пекат се около 30 минути, взависимост от дебелината. Наглеждайте си ги и щом покафенеят по краищата извадете от фурната и оставете да изстинат напълно поне 30 минути.
Начупете барчетата по маркираните прорези и консумирайте за предпочитане сутрин за енергия през целия ден.
Добър апетит!
* Колкото по-тънки са, толкова по-хрупкави ще ви се получат. Ако вашите барчета останат по- меки дори след изстиване може да ги изсушите на слаба фурна за 10-15 минути.