Начин на приготвяне
В купа нарежете маслото на парчета. Сложете брашното, кашкавала, солта и семената. Разбийте яйцето в друга купа и отделете 2 с.л. (за намазване). Добавете и яйцето.
Разбъркайте всичко с ръце. Готовото тесто завийте в стреч фолио и оставете за 30 мин. в хладилника.
Извадете и разточете върху набрашнена повърхност във форма на правоъгълник. Нарежете на ленти по около 1 см.
Всяка лента завийте на спирала, като внимавате да не се скъса тестото.
Поставете готовите пръчки в тава, застлана с хартия за печене.
Намажете гризините с яйцето, което заделихте.
Печете на 190 градуса до приятен златист загар.
Солените маслени гризини са готови.
Коментари