Крем Ванилия с Тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем Ванилия с Тиква
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
32 мин.
Общо
47 мин.
Порции
6
"Ако обичате десерти, които направо се топят на върха на езика - попаднали сте на точната рецепта"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г почистена и обелена
  • ванилия - 2 прахчета
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • нишесте - 60 г царевично, натурално
  • бял шоколад - около 40 г
  • френско грозде - за декорация, по желание
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета, завийте всяко във алуминиево фолио и подредете в тавичка.

Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 25 минути или докато щом боднете с вилица тя влиза свободно.

Оставете тиквата да поизстине и я пасирайте на много фино пюре. Сипете към нея 200 мл от млякото, захарта, ванилията и солта и загрейте на слаб огън.

Разбийте яйцето и жълтъка с останалото мляко и нишестето, така че да няма бучки и налейте към останалата смес на тънка струйка, разбивайки с телена бъркалка.

Варете кремчето 6-7 минути на тих огън или докато се посгъсти. Имайте предвид, че и когато изстине ще се сгъсти още повече.

Разсипете ваниловия крем в чашки или купички и щом се охлади настържете на едро белия шоколад. Украсете със зрънца френско грозде за сладко-кисел контраст.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: