Супа топчета с киселец

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Новак
2116024114
Супа топчета с киселец
Снимка: Shteriu Djarov
1 / 2
23/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • киселец - 500 г
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава или 1 връзка пресен
  • моркови - 1 бр.
  • ориз
  • подправки
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви кажа какво съм направил, вие решете как ще го сготвите. В тенджера задуших лука и моркова, след това добавих нарязания и измит киселец.

Когато си намали обема наполовина добавих топла вода. В паничка смесих каймата с ориза и подправки, добавих и едно яйце. Във врящата тенджера се добавят малки топчета от каймата, на мен ми стават като кюфтета, ама големината е по желание.

Когато всичко се свари, за да се намали киселото от киселеца, добавих около половин литър прясно мляко, може и сметана, както ви харесва.

Застройката направих само със жълтък, но белтъка го сложих през цедка докато ври супата. При сервиране поръсете със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: