Начин на приготвяне
В малка чинийка се слага малко оцет.
От каймата се оформят малки топчета, като ръцете се мокрят с оцет.
Нареждат се в чиния и изчакват да им дойде времето да се сварят.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се на едро ренде.
Цвеклото се обелва и измива. Настъргва се на едрото ренде.
В тенджера се слага малко олио. Добавят се подготвените зеленчуци - лук, морков, цвекло. Запържват се.
Добавя се пилешкият бульон и ако е необходимо още вода. Оставя се да заври. Добавя се фидето.
Като поври около 3 минути, се добавят и топчетата едно по едно.
Овкусява се вкусната супа топчета със сол и черен пипер.
Супата топчета с цвекло се доварява и е готова да се сервира.