Начин на приготвяне
Каймата се прави на топченца, като се използва оцет за по-доброто им оформяне. Леко се намокрят ръцете с оцет периодично.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковът се обелва и измива. Настъргва се. Лукът и морковът се слагат в тенджера. Добавя се олио и се запържват.
Тиквичката се измива добре и се настъргва с обелката. Добавя се в тенджерата.
Добавя се пилешкия бульон. Добавя се още вода според желаната гъстота на супата топчета. Когато заври, топчетата се добавят едно по едно.
Добавя се и фидето, като по ваша преценка то може да бъде повече или по-малко. Овкусява се със сол и черен пипер.
Оставя се да поври десетина минути, за да се сготвят топчетата от кайма и фидето.
Супата топчета с тиквички е готова да се разсипе по купичките.