Попска супа топчета

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Попска супа топчета
Снимка: Диляна
6 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Изгаряме от желание да си хапнем една вкусна супа топчета с много лимонов сок и няколко препечени филийки"

Необходими Продукти

  • кайма - 300 г свинска
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1/2 каф.ч.
  • сол - 1 с.л. или на вкус
  • дафинов лист - 2 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • гъбен бульон - около 2 литра, или вода
  • Варена застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 каф.
  • брашно - 2 с.л.
  • Още
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - по желание
  • хляб - препечени филийки, при сервиране
  • лимони - няколко резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите и картофите се почистват, измиват и нарязват на много ситно.

Задушават се в тенджера с олиото и солта. След това се прибавя домашно приготвен гъбен бульон. Вари се докато омекнат зеленчуците.

Каймата се омесва с ориза, приготвя се купичка с вода и малко оцет и с намокрени ръце се правят средни по големина топчета.

Варят се около 20 минути на тих огън. Прави се варената застройка, като в тенджера се слагат яйцата, млякото и брашното.

Разбърква се на гладка каша и се слага на котлона, докато се посгъсти, около 5 минути. При непрекъснато разбъркване се долива малко по малко от бульона на супата.

След което се връща при останалата супа и се разбърква.Поръсва се с нарязан пресен магданоз.

При поднасянето се добавя резен лимон и препечена филийка. По желание може и смлян черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: