Боб в гърне на жар

Atanas DjananovAtanas Djananov
Новак
1
5
23/02/2013
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 084
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боба се накисва от вечерта във вода и една, в която се добавя 1 ч.л.сода. На следващия ден изливаме и измиваме обилно под течаща вода. Сипваме боба в гърнето и прибавяме нарязаните на дребно моркови, кромид лук, пушените гърди и ситно стритата люта чушка.

Сипваме вода и олио и поръсваме с джоджена. Гърнето закачаме на триъгълна стойка. Стойката се поставя над огнище, в което сме наклали огън и се е образувала силна жар. Гърнето да е близо до жарта но да не опира в нея. Оставяме така 6-7 часа да къкри.

За целта ни е необходимо да разполагаме с глинено гърне от тези които можем да използуваме и при готвене на котлон.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Георгиев
Георгиев
08.09.2015 11:32
За 6-7 часа няма ли да изгасне жарта в това огнище, може би постоянно трябва да се поддържа огън ? Или да е в пещ ?
0
0