Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб Чорба»Боб в гърне на бавен огън

Боб в гърне на бавен огън

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Боб в гърне на бавен огън
Снимка: Христинка Колева
1 / 5
08/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
8
"Перфектният боб се готвил на бавен огън"

Необходими Продукти

  • бял боб - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1
  • печени пиперки - 2 - 3 червени и зелени
  • домати - 1
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • джоджен
  • магданоз
  • сланина - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за няколко часа.

Поставя се в глинено гърне. Към него се добавят дребно нарязаният лук, настърганият морков, нарязаните пиперки, солта, червения пипер, олиото и подправките.

Бобът се залива с топла вода. Бобът в гърне се поставя се отстрани на камината.

Огънят трябва само да близва гърнето.

Сланината се опича на скара в камината. Нарязва се и се прибавя към боба.

Вари се до готовност, което отнема около 2-3 часа.

Вкусът на този боб в гърне на бавен огън е уникален!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: