Бекон на жар

Бекон на жар
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • бекон - 2 кг свински
  • соев сос - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/4 пакетче
  • червен пипер - 1 с.л.
  • пикантина - 1/2 пакетче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 1 щ. на прах
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки ивици. В купа смесваме подправките добавяме соевия сос, сока от лимона и малко вода.

Обърква се всичко до разтваряне. Месото се намазва с така получената смес и се реди в тенджера, като между него слагам кръгчета лук.

С останалата смес поливам месото и покривам с домакинско фолио да си поема от маринатата. След около 8-10 часа престой в хладилник се пече на добре разпалена жар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: