Ципура на жар

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Ципура на жар
Снимка: Сергей Анчев
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вече си представяме невероятния вкус на ципурата на жар - любим начин за приготвяне на риба"

Необходими Продукти

  • ципура - 4 риби по 350 - 400 г изчистени
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от страничните, гръдната и коремните перки. Осолете отвън и отвътре. Намажете със зехтин.

Поставете в коремчетата стиска магданоз.

Увийте всяка приготвена ципура в плътна хартия /най-добре от торба за пазаруване/ и запечатайте като пакетче. По-лесно става с телбод по краищата.

Намокрете с вода рибата в хартия. Заровете пакетчетата в жарта за около 10-15 мин.

Сипете си чаша студено сухо бяло вино и опитайте вашата печена риба на жар.

Наздраве с тази вкусна ципура на жар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: