Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Кисело зеле с боб и ориз в тенджера

Кисело зеле с боб и ориз в тенджера

LinaNLinaN
Новак
73517
Кисело зеле с боб и ориз в тенджера
Снимка: LinaN
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • боб - 1 к.ч.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 1.5 кг
  • червен пипер - 3 с.л
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо може от предната вечер да се накисне боба в студена вода за да омекне, но това е по желание, така ще се свари по-лесно.

След това се слага бобът в тенджера и се покрива с вода, най-много един пръст отгоре. Чака се да заври и се сменя. След като сложите новата вода се оставя бобът да се свари.

През това време се изцежда киселото зеле. Загрява се олио в средно голяма тенджера и се запържва зелето.

След като е добре запържено се прибавя червеният пипер и се разбърква, след това се слага вода, до малко над средата на тенджерата, и се оставя да се свари. Докато се вари се измива оризът.

След сваряването на боба, той се прехвърля в тенджерата със зелето и се оставя да къкри още малко като се прибавя и оризът.

Разбърква се периодично и след около 5 минути е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: