Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Шведско сладко от касис

Шведско сладко от касис

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Шведско сладко от касис1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20

Необходими Продукти

  • мащерка - 4 стръка
  • захар - 600 г
  • касис - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Касисът се почиства и се измива добре в гевгир. Слага се в тенджера с дебело дъно, добавят се стръковете мащерка и сместа се кипва. Веднага след като кипне, котлонът се намалява и плодовете се варят на бавен огън 10 минути под капак.

След тона капакът се маха, сладкото се разбърква добре, похлупва се отново с капак и се вари още 10 минути. Сваля се от котлона, добавя се захарта и се разбърква внимателно, докато захарта се разтвори напълно, като не трябва да се повреждат плодовете.

Сладкото се оставя да изстине на стайна температура и се разпределя сухи чисти буркани, които веднага се затварят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: