Мекици от тесто за пица с кашкавал

05/08/2018
Йоли
отЙолиПомощник Готвач9577551
"Знаете как се прави тесто за пица, сега вижте как добавяме кашкавал и какви уникални мекици приготвяме "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо784
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • мая - суха, 2 броя
  • вода - 2/3 ч.ч. топла
  • брашно - 3 ч.ч., като 2 1/2 чаша са за тестото, а останалата част за разточване
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се традиционото тесто за пица от всички дадени продукти. Оставя се да втаса 20-30 минути.

След като тестото си е отпочинало, набрашняваме плота и разточваме на не много дебела кора.

Нарязваме на малки квадрати (или по желание може и по-големи или в друга желана от вас форма).

Загряваме в по-дълбок тиган олио, колкото да покрие половината от дължината на мекиците и ги пържим до получаване на златист цвят. Не отнема много време. Около 5 минути.

По желание може да поръсите мекиците отггоре с кашкавал и да ги поставите във фурната за 5 минути, докато се разтопи кашкавалът. Аз предпочитам да слагам кашкавала единствено вътре - получава се със страхотен аромат и вкус.

Съвет: Когато добавяте кашкавала в тестото, го нарежете на много малки парчета или го рендосайте, за да ви е по-лесно да го омесите.

За по-интензивен вкус на кашкавал, увеличете колочеството на кашкавала.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар