Начин на приготвяне
Брашното се пресява, в средата се прави кладенче, в което се слагат зехтинът и маята. С помощта на дървена лъжица се замесва тесто и след като брашното поеме зехтина, постепенно се сипва малко вода и се посолява.
Омесва се меко и еластично тесто. Оставя се на топло в купа покрита с кухненско фолио, за да втаса за около 30-50 минути.
Доматите се пасират с ригана, солта и захарта. Сосът се поставя на котлона да се вари, като непрекъснато се разбърква докато се сгъсти.
Тестото се разточва и се поставя в намазнена тава, след което се гарнира с доматения сос, царевицата, кашкавала и маслините.
По желание можете да направите ръбчета отстрани, стават много хрупкави. Пицата се пече в сгорещена фурна на 250 градуса за 10-15 мин.